Ammattilukio

Keski-Pohjanmaan Konservatoriossa ja Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymän (KPEDU) opistoissa voi suorittaa ns. ammattilukion. Opinnot kestävät neljä vuotta, ja siinä ajassa suoritetaan ammatillinen perustutkinto, ylioppilastutkinto ja lukion oppimäärä.

Ammatilliseen perustutkintoon kuuluvat yhteiset opinnot ja vapaasti valittavat opinnot hyväksiluetaan lukio-opinnoista. Lukion päättötodistuksen saamiseksi tehdään vähintään 44 lukiokurssia.

Järjestely antaa erinomaisen mahdollisuuden keskittyä henkilökohtaisen musiikillisen osaamisen kehittämiseen. Ammattilukio vahvistaa jatko-opiskelumahdollisuuksia ammattikorkeakoulussa ja yliopistossa (yleinen korkeakoulukelpoisuus) sekä työelämävalmiuksia, koska yhden tutkinnon sijaan tulee suoritetuksi kaksi tutkintoa ja lukion oppimäärä.

 

Muut lukio-opinnot

Lukio-opintoja voi suorittaa myös Kokkolan kaupungin suomen- tai ruotsinkielisessä päivälukiossa tai iltalukiossa. Yleisen korkeakoulukelpoisuuden tuottavassa muusikon tutkinnossa lukio-opintojen minimimäärä on n. 20 kurssia. Myös koko lukion 75 kurssin suorittaminen on mahdollista.