
Kansainvälinen liikkuvuus ja yhteistyö
Keski-Pohjanmaan konservatoriolla on kansainvälisiä yhteyksiä sekä ammattikoulutuksen että perusopetuksen puolella. Alla on kuvauksia kansainvälisistä hankkeistamme, ja oppilas- ja opettajavierailujen matkaraporttien myötä pääset kansainvälisten vaihtojen fiiliksiin mukaan.
Lue juttu AMKEn sivuilla "Musiikki on kansainvälistä Keski-Pohjanmaan Konservatoriossa"

Erasmus-akkreditointi vuosille 2021-27
Opetushallitus on myöntänyt Keski-Pohjanmaan konservatoriolle Erasmus-akkreditoinnin vuosille 2021-27. Konservatorion pitkäaikainen kansainvälinen toiminta sai näin tunnustusta laadukkuudestaan, ja ammatillisen koulutuksen liikkuvuuksia voidaan nyt suunnitella pitkäjänteisesti.

Lue lisää myös englanninkielisillä sivuillamme >>
Hankkeet
EcoSound Plus 2020-2022
Erasmus+ KA1 liikkuvuushanke
EcoSound Plus on jatkoa edeltävälle EcoSound-hankkeelle. Yhteistyö espanjalaisten konservatorioiden kanssa laajenee ja nyt verkostossa ovat mukana San Javierin konservatorion lisäksi Torrelavegan ja Caravacan konservatoriot. Hankkeeseen kuuluu kolme ryhmäliikkuvuutta, joissa on yhteensä 27 opiskelijaa ja 12 henkilökunnan edustajaa. Teemoina ovat yhdessä musisointi, konsertointi sekä ympäristöön ja kestävään kehitykseen liittyvät asiat. Hankkeen aloitus on koronatilanteen vuoksi viivästynyt.
EcoSound 2018-2020 
Erasmus+ KA1 liikkuvuushanke
EcoSound-hankkeen yhteistyökumppanit ovat San Javierin konservatorio Espanjasta ja Keski-Pohjanmaan konservatorio Suomesta. Osallistujat ovat ammatillisen toisen asteen opiskelijoita, opettajia ja henkilökuntaa kummastakin konservatoriosta.
Suomesta Espanjaan järjestetään kaksi liikkuvuutta ja Espanjasta Suomeen yhteensä kolme liikkuvuutta kahden vuoden aikana. Espanjaan suuntautuvilla vaihtojaksoilla on molemmilla mukana 15 ammattiopiskelijaa, yksi opettaja ja kaksi tukihenkilöä. Espanjasta Suomeen tehtävistä liikkuvuuksista yhdessä on mukana 22 opiskelijaa ja kaksi opettajaa. Kahteen muuhun liikkuvuuteen osallistuu kaksi opettajaa.
Opiskelijoiden kansainvälisillä työssäoppimisjaksoilla muodostetaan yhteinen sinfonietta-tyyppinen orkesteri ja pienyhtyeitä. Jaksojen ohjelma koostuu luennoista, oppitunneista, yhteisharjoituksista, henkilökohtaisesta harjoittelusta, konserteista ja oheisohjelmasta. Opetus jaksoilla on toisen asteen ammattikoulutuksen tasoista. Opettajavierailijat työskentelevät kaksi viikkoa yhteistyöoppilaitoksessa opettaen ja osallistuen projektiin. Myös tukihenkilöt osallistuvat järjestelyvastuun lisäksi projektin ohjelmaan.
Ohjelmistoa, joka sisältää mm. molempien maiden musiikkia, harjoitellaan jo ennakkoon kotimaassa. Jaksojen päätteeksi järjestetään konsertit, joita markkinoidaan ja jotka tallennetaan. Opiskelijat tekevät itsearvioinnin projektista ja saavat ECVET-järjestelmän mukaisen todistuksen ja opintosuorituksen ulkomaisesta työssäoppimisjaksosta. Opettajat osallistuvat opetukseen ja arviointiin.
Musiikillisen sisällön ohella EcoSound-hankkeessa pidetään esillä kestävän kehityksen teemaa ja perehdytään erityisesti kierrätykseen ja mertensuojeluun.
Ensemble 
Ensemble-hankkeeseen osallistuvat opiskelijat asettavat omat tavoitteet oppimiselleen. Vaihtojaksojen aikana tarjottava workshop- ja muu opetus tukevat näiden tavoitteiden toteuttamista.
Opiskelijat ja ohjaajat osallistuvat yhdessä vaihtojaksojen opetuksen suunnitteluun. Vaihtojakson aikana opiskelijat työskentelevät monikansallisissa pienryhmissä luoden uusia näkemyksiä ja kasvattaen musiikillisia taitojaan eri genrejen ja eri maiden musiikillisten lähestymistapojen kautta. Hankkeen tavoitteena on kehittää opiskelijoiden henkilökohtaisia ja ammatillisia taitoja oman tavoitteenasettelun kautta, auttaa oman työroolin löytymisessä sekä kasvattaa tietoutta kansainvälisistä työskentelymahdollisuuksista.
Tulevaisuudessa niin sanottujen ”soft skills” -taitojen kehittäminen korostuu. Opiskelijat työskentelevät hankkeen aikana luovassa työssä eri kielten, kulttuurien ja tapojen keskellä. Kommunikointi ja erityisesti neuvottelutaidot ovat olennaisia - nämä taidot ovat erittäin tärkeässä roolissa tulevaisuuden työelämässä. Ammatillisessa mielessä projektin kautta saatavat kansainväliset kontaktit ja kielitaidon kartuttaminen auttavat jatkossa musiikkialalle työllistymisessä.
Ohjaajat mukana olevista partnerimaista tarjoavat oman erityisosaamisalueensa workshop-opetusta vaihtojaksojen aikana. Opetuksen tukena on työskentely online-ympäristöissä verkossa. Työelämäpartneri tuo hankkeeseen mukaan musiikkiteollisuuden näkökulman. Projektin aikana opiskelijat valmistavat yhdessä musiikkia niin konsertteihin kuin äänityssessioihinkin.
- Erasmus+ KA2 strateginen kumppanuushanke
- Hankkeen kesto syyskuu 2018 - elokuu 2020
- Hankkeen aikana vaihtojaksot Kokkolassa, Glasgowssa, Tallinnnassa ja Derryssä
- Vaihtojaksojen pituus 5 päivää + 2 matkustuspäivää
- Vaihtojaksoille osallistuu jokaisesta koulusta kolme opiskelijaa ja yksi opettaja
Hankkeessa mukana
- Kainuun ammattiopisto (Kajaani, Suomi)
- North West Regional College (Derry, Pohjois-Irlanti)
- Georg Otsa nim. Tallinna Muusikakool (Tallinna, Viro)
- Glasgow Kelvin College (Glasgow, Skotlanti)
- Connect-IN Enterprises (työelämäpartneri Glasgow, Skotlanti)
- Keski-Pohjanmaan konservatorio
Vaihtojaksot keväällä 2019
11.3-15.3 Kokkola
29.4-3.5 Glasgow
Konservatorion kv-yhteistyöoppilaitoksia
- Tallinn Georg Ots Music School (Estonia)
- North West Regional College Derry (UK)
- Glasgow Kelvin College (UK)
- San Javier Conservatory (Spain)
- Karol Szymanowski Music School (Poland)
- Vorarlberg Conservatory (Austria)
- Conservatório – Escola Profissional das Artes da Madeira (Portugal)
- Hohner Conservatory (Germany)
- Zoltan Kodaly Conservatory (Hungary)
- St. Petersburg Mussorgsky College of Music (Russia)
- Akureyri Music School (Iceland)
- Bela Bartok Conservatory (Hungary)
Musicreates
Kansainvälinen opiskelijavaihtoprojekti Musicreates oli kaksivuotinen hanke, jossa on mukana Keski-Pohjanmaan konservatorion lisäksi Kajaanin konservatorio, Georg Otsa nimeline Tallinna Muusikakool Tallinnasta, North West Regional College Derrystä ja Glasgow Kelvin College Glasgowsta. Musicreatesin ideana on, että mukana olevien koulujen opiskelijoista muodostetaan viiden hengen co-writing -ryhmiä, jotka säveltävät ja/tai sanoittavat uutta musiikkia yhdessä. Ryhmiä on yhteensä viisi. Jokaisella ryhmällä on yksi mentoriopettaja hankkeessa mukana olevista kouluista.
Lue lisää www.musicreates.eu
Lue ECVET Magazinen juttu Musicreates hankkeesta
ECVET Magazine nro. 28, June 2017, s. 17 - 18.
Matkaraportit
Espanja, San Javier kevät 2020
Lue matkaraportti 1 (pdf)
Lue matkaraportti 2 (pdf)
Lue matkaraportti 3 (pdf)
Espanja, San Javier 27.1.-10.2.2019
Lue matkaraportti (pdf)
Viro, Tarto 16.-18.11.2018
Lue matkaraportti (pdf)
Ruotsi, Höga kusten 5.-7.10.2018
Lue matkaraportti (pdf)
Alankomaat, Sneek 9.-12.5.2018
Lue matkaraportti (pdf)
Etiopia, syksy 2018
Lue matkaraportti (pdf)
Glasgow, syksy 2017
Lue matkaraportti (pdf)
Italia, kesä 2017
Lue matkaraportti (pdf)
Tallinna, Viro, kevät 2017
Katso video Youtubesta.
Derry, Northern Ireland, kevät 2016
Katso video Youtubesta!
Ratingen, Saksa, Marraskuu 2015
- Läs reportaget
Tallinna, Viro, Lokakuu 2014
- Konservatorion puhallinorkesterin konsertti. Katso video täältä
Yhteistyössä G.Ots nimeline Tallinna muusikakooli
Saksa, mestarikurssi, Elokuu 2014
- Lue Laur Luukin matkaraportti
Kroatia, kilpailumatka kevät 2014
- Lue Sonja Vertaisen matkaraportti
Glasgow, kevät 2014
- Lue ryhmän matkaraportti