Kansainvälinen toiminta

Kansainvälinen liikkuvuus ja yhteistyö

Kansainvälisen liikkuvuuden ja yhteistyön keskuksen Cimon selvityksen mukaan vuonna 2014 ammatillisten oppilaitosten kansainvälisyyden ja opiskelijaliikkuvuuden aktiivisin maakunta oli Keski-Pohjanmaa, josta ulkomaanjaksolle lähti 10,4% opiskelijoista. Keski-Pohjanmaan konservatoriolta vuonna 2015 ulkomaille lähti 23 opiskelijaa.

Musicreates

Kansainvälinen opiskelijavaihtoprojekti Musicreates on kaksivuotinen hanke, jossa on mukana Keski-Pohjanmaan konservatorion lisäksi Kajaanin konservatorio, Georg Otsa nimeline Tallinna Muusikakool Tallinnasta, North West Regional College Derrystä ja Glasgow Kelvin College Glasgowsta. Musicreatesin ideana on, että mukana olevien koulujen opiskelijoista muodostetaan viiden hengen co-writing -ryhmiä, jotka säveltävät ja/tai sanoittavat uutta musiikkia yhdessä. Ryhmiä on yhteensä viisi. Jokaisella ryhmällä on yksi mentoriopettaja hankkeessa mukana olevista kouluista.

Opiskelijoiden työskentely alkaa tammikuussa 2016. Kevään aikana työskennellään ryhmien kanssa verkossa. Työskentelyalustoina toimivat Facebook-ryhmät, videopuheluvälineet ja sekvensseriohjelmat. Ryhmien tuotokset tallennetaan pilvipalveluun. Kevään 2016 projekti huipentuu matkaan Derryyn Pohjois-Irlantiin 10.-17.4. Paikan päällä Derryssä ohjelmassa on tehtyjen kappaleiden äänittämistä studiossa sekä niiden esittämistä konserteissa.

Lue lisää www.musicreates.eu

Lue ECVET Magazinen juttu Musicreates hankkeesta
ECVET Magazine nro. 28, June 2017, s. 17 - 18.

Matkaraportit

Etiopia, syksy 2018

Lue matkaraportti (pdf)

Glasgow, syksy 2017

Lue matkaraportti (pdf)

Italia, kesä 2017

Lue matkaraportti (pdf)

Tallinna, Viro, kevät 2017

Katso video Youtubesta.

Derry, Northern Ireland, kevät 2016

Katso video Youtubesta!

Ratingen, Saksa, Marraskuu 2015

- Läs reportaget

Tallinna, Viro, Lokakuu 2014

- Konservatorion puhallinorkesterin konsertti. Katso video täältä
Yhteistyössä G.Ots nimeline Tallinna muusikakooli

Saksa, mestarikurssi, Elokuu 2014

- Lue Laur Luukin matkaraportti

Kroatia, kilpailumatka kevät 2014

- Lue Sonja Vertaisen matkaraportti

Glasgow, kevät 2014

- Lue ryhmän matkaraportti