Klassinen musiikki

Klassisen musiikin koulutus 180 osp sisältää runsaasti instrumenttiopintoja, yhteismusisointia eri muodoissaan sekä projektityöskentelyä. Lisäksi opintoihin kuuluu kaikille yhteisiä lukio-opintoja (pk-pohjaisille), musiikin teoriaa ja tietoaineita sekä vapaasti valittavia opintoja.

Musiikin ammatilliset opinnot ovat pääsääntöisesti taidemusiikin sisältöisiä, mutta voivat sisältää myös muiden tyylilajien opintoja. Aikaisemmat lukio- tai musiikkisuoritukset voivat korvata osan kursseista ja lyhentää opintoaikaa.

Instrumenttiopiskelussa on tavoitteena edetä oman instrumentin hallinnassa mahdollisimman pitkälle ja suorittaa lukuvuosittain näyttöjä tai kurssisuorituksia (esim. D- tai C-kurssi). Instrumenttiopetuksesta vastaa osaava ja kokenut opettajakunta.

Yhtye- ja projektityöskentelyä tehdään sekä konservatorion omissa kokoonpanoissa että yhteistyössä ammattiorganisaatioiden kanssa.
- Konservatorio: jousiorkesteri, puhallinorkesteri, Keski-Pohjanmaan Kamarikuoro, sinfoniaorkesteri, harmonikkaorkesteri, lied-opetus, ooppera-ensemble, kamarimusiikkiryhmät, Pianoensemble-festivaali
- Muita: Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri, Kokkolan kaupunginteatteri, Pietarsaaren Sinfonietta, Kaustisen kamarimusiikkiviikko, Kokkolan talviharmonikka, Lohtajan kirkkomusiikkijuhlat

Musiikkialan perustutkinnossa opiskelija suorittaa toisen asteen muusikon tutkinnon ja saa erinomaiset valmiudet toimia ns. freelance-muusikkona sekä hakeutua alan jatko-opintoihin ammattikorkeakouluihin, yliopistoihin tai ulkomaille.

Lisätietoja antaa opinto-ohjaaja Juhani Koivisto 040 5377178 tai rehtori Heikki Aho