Klassinen musiikki

Klassisen musiikin koulutus 180 osp sisältää runsaasti instrumenttiopintoja, yhteismusisointia eri muodoissaan sekä projektityöskentelyä. Lisäksi opintoihin kuuluu kaikille yhteisiä lukio-opintoja (pk-pohjaisille), musiikin teoriaa ja tietoaineita sekä vapaasti valittavia opintoja.

Musiikin ammatilliset opinnot ovat pääsääntöisesti taidemusiikin sisältöisiä, mutta voivat sisältää myös muiden tyylilajien opintoja. Aikaisemmat lukio- tai musiikkisuoritukset voivat korvata osan kursseista ja lyhentää opintoaikaa.

Instrumenttiopiskelussa on tavoitteena edetä oman instrumentin hallinnassa mahdollisimman pitkälle ja suorittaa lukuvuosittain näyttöjä tai kurssisuorituksia (esim. D- tai C-kurssi). Instrumenttiopetuksesta vastaa osaava ja kokenut opettajakunta.

Yhtye- ja projektityöskentelyä tehdään sekä konservatorion omissa kokoonpanoissa, Centria AMK:n kanssa että yhteistyössä ammattiorganisaatioiden kanssa.

Konservatorion kokoonpanoja: jousiorkesteri, puhallinorkesteri, Keski-Pohjanmaan Kamarikuoro, sinfoniaorkesteri, harmonikkaorkesteri, lied-opetus, ooppera-ensemble, kamarimusiikkiryhmät, Pianoensemble-festivaali
Yhdessä Centria AMK:n kanssa:
- Kontria-kapelli koostuu nimensä mukaisesti konservatorion ja Centria amk:n jousisoittajista. Orkesteri kokoontuu 3-4 kertaa vuodessa johtajanaan Kreeta-Maria Kentala.
- Kamarimusiikkiperiodeja monipuolisille kokoonpanoille järjestetään vuosittain neljä kertaa.
Vastaavat kouluttajat ovat Kreeta-Maria Kentala ja Juho Alakärppä. Vakituiset vierailijat Teemu Kupiainen, Hanna Pakkala, Eriikka Maalismaa, Markus Hohti ja Petja Kainulainen osallistuvat periodeille.
Muita: Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri, Kokkolan kaupunginteatteri, Pietarsaaren Sinfonietta, Kaustisen kamarimusiikkiviikko, Kokkolan talviharmonikka, Lohtajan kirkkomusiikkijuhlat

Musiikkialan perustutkinnossa opiskelija suorittaa toisen asteen muusikon tutkinnon ja saa erinomaiset valmiudet toimia ns. freelance-muusikkona sekä hakeutua alan jatko-opintoihin ammattikorkeakouluihin, yliopistoihin tai ulkomaille.

Lisätietoja antaa opinto-ohjaaja Juhani Koivisto 040 5377178