Pop/jazz-musiikki

Pop/jazz -musiikin suuntautumisvaihtoehdon koulutuksessa perehdytään kattavasti rytmimusiikin eri tyyleihin. Opiskelija saa valmiudet monimuotoisen musiikkialan perustehtävien hallitsemiseen. Keski-Pohjanmaan Konservatorion ammatillisen koulutuksen tarjoamien monipuolisten instrumentti- ja yhtyeopintojen lisäksi koulutukseen sisältyy muun muassa sovitus ja sävellys -opintoja, työelämätiedon opintoja ja sivuinstrumenttiopintoja. Opiskelijoiden työssä oppiminen tapahtuu konsertoimalla aidoissa työelämän ympäristöissä. Opiskelijalla on myös mahdollisuus eri tyylilajien opintojen yhdistämisen omaan opetussuunnitelmaan. Innostava ja kannustava oppimisympäristö tukee opiskelijan musiikillisen ilmaisukyvyn kehittymistä kohti henkilökohtaisesti asetettuja päämääriä.

Kokeneiden ja ammattitaitoisten vakituisten opettajien lisäksi periodimuotoista opetusta antavat myös kotimaiset ja ulkomaiset huipputason vierailevat opettajat. Viime vuosien vierailevia opettajia ovat olleet muun muassa Teemu Viinikainen, Aili Ikonen, Manuel Dunkel, Hans Olding (SWE), Georg Wadenius (SWE), Richard Smith (USA), Jukkis UotilaJaska Lukkarinen, Ben Granfelt, Jukka Eskola, Joonas Haavisto, Felipe Salles (USA), Jerry Bergonzi (USA).

Opintojen eteneminen suunnitellaan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) avulla. Mahdolliset aiemmat opinnot ja työelämäkokemus luetaan opintoihin hyväksi. Pop/jazz -musiikin suuntautumisvaihtoehdon koulutuksen suorittanut voi työskennellä rytmimusiikin alueella eri tehtävissä, jotka vaativat itsenäistä työskentelyä ja monipuolista osaamista. 180 osaamispisteen laajuinen musiikkialan perustutkinto antaa myös yleisen jatko-opintokelpoisuuden, joka mahdollistaa jatko-opintopaikan hakemisen esimerkiksi ammattikorkeakoulusta tai yliopistosta.

Onko koulutus minua varten?
Koulutus sopii sinulle, jos olet kiinnostunut pop/jazz -musiikista ja olet halukas panostamaan pitkäjänteisesti ja päämäärätietoisesti musiikin opiskeluun. Koulutukseen valitaan henkilöitä joilla on jo harrastuneisuutta musiikin saralla ja palavaa halua kehittää omaa osaamistaan eteenpäin. Koulutus valmentaa musiikkialan monipuolisiin ja haastaviin freelance-työtehtäviin ja antaa hyvät edellytykset hakeutua myös jatko-opintoihin ammattikorkeakouluun tai yliopistoon.

Miksi juuri Kokkolaan?

  • Monipuolista ja ammattitaitoista koulutusta toimivassa oppimisympäristössä
  • Voit suuntautua opinnoissa omiin kiinnostuksen kohteisiin, esimerkiksi valitsemalla opintoja eri tyylilajien parista tai paneutumalla oman musiikin luomiseen ja esille tuomiseen sävellysopintojen ja oman opinnäytekonsertin tai levytyksen kautta
  • Opinnoissa mahdollisuus kansainväliseen vaihtojaksoon sekä työssäoppimisprojekteihin vireässä kulttuurikaupungissa Kokkolassa
  • Joustavat mahdollisuudet haluttaessa myös lukion suorittamiseen ammattitutkinnon ohella
  • Koulutuksesta vastaa osaava ja kokenut opettajakunta sekä huipputason vierailevat opettajat
  • Ilmapiiriltään rento ja inspiroiva oppimisympäristö

 

Pop/jazz -suuntautumisvaihtoehdon opiskelijoiden videoita: