Yleistä koulutuksesta

Musiikkialan perustutkintoon hakevalta odotetaan harrastuneisuutta musiikin saralla sekä innostusta ja palavaa halua kehittää omaa osaamistaan eteenpäin. Keski-Pohjanmaan konservatorion ammatillinen toisen asteen koulutus valmentaa opiskelijaa musiikkialan monipuolisiin freelancetyötehtäviin.

Valmistuttuaan opiskelijalla on myös hyvät edellytykset hakeutua jatko-opintoihin ammattikorkeakouluun tai yliopistoon. Muusikon opintojen ohella on mahdollista suorittaa lukion päättötodistus ja ylioppilastutkinto. Koulutuksen kesto on ylioppilaspohjaisilla opiskelijoilla kaksi vuotta ja peruskoulupohjaisilla kolme vuotta. Yhdistelmätutkintoa (muusikko+lukio) tekevällä opintoaika voi olla neljä vuotta.

Opiskelijan suuntautumisvaihtoehdot ovat klassinen musiikki, pop-jazzmusiikki, kansanmusiikki tai musiikintekijä. Opinnot pitävät sisällään pää- ja sivuinstrumenttiopintojen lisäksi yhtye- ja orkesterisoittoa, sävellys/sovitus -opintoja sekä työssäoppimisprojekteja käytännön työtehtävissä. Konservatorio tarjoaa ainutlaatuisen tilaisuuden yhdistää opinnoissa musiikin eri tyylilajeja yhteisissä ryhmissä. Opiskelu tapahtuu luovassa ja inspiroivassa oppimisympäristössä, jossa opetuksesta vastaavat kokeneet ja osaavat alan ammattilaiset.

Opetus ammatillisessa peruskoulutuksessa on opiskelijalle maksutonta. Päätoimisesti opiskelevalla on myös oikeus maksuttomaan ateriaan opiskelupäivinä. Opiskelija voi saada opintotukena valtion takaamaa opintolainaa sekä opintorahaa ja asumislisää.

Kokkola - vireä kulttuurikaupunki!

Konservatorion lisäksi musiikin ammatillista koulutusta järjestää Kokkolassa Centria ammattikorkeakoulu. Maailmalla mainetta niittänyt Keski-Pohjanmaan kamariorkesteri majailee Kokkolassa ja varmistaa osaltaan, että kaupungissa voi nauttia korkeatasoisesta konserttitoiminnasta. Tämän ansiosta musiikin opiskelijoilla on mahdollisuus päästä harjoittelemaan yhteismusisointia todellisten ammattilaisten kanssa.

Merkittävä yhteistyökumppani on myös Kokkolan kaupunginteatteri, jossa opiskelijat ovat päässeet tutustumaan musiikkiteatterin maailmaan. Säännöllisesti valmistetaan jokin yhteistyöproduktio, esim. Piukat Paikat (2010), Suomi uuteen nousuun (2012), Peter Pan (2013) ja Kultarinta (2016).

Lisäksi yhteistyötä tehdään usean organisaation ja työssäoppimispaikan kanssa, mm: Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymä, Kilta Bar, Corner’s Pub, Kokkolan Ooppera, Kokkolan Talviharmonikka, Kaustisen kansantaiteenkeskus, Pietarsaaren Sinfonietta.