Yleistä koulutuksesta

Musiikkialan perustutkintoon hakevalta odotetaan harrastuneisuutta musiikin saralla sekä innostusta ja palavaa halua kehittää omaa osaamistaan eteenpäin. Keski-Pohjanmaan Konservatorion ammatillinen toisen asteen koulutus valmentaa opiskelijaa musiikkialan monipuolisiin freelance-työtehtäviin.

Valmistuttuaan opiskelijalla on hyvät edellytykset hakeutua jatko-opintoihin ammattikorkeakouluun tai yliopistoon. Muusikon opintojen ohella on mahdollista suorittaa lukion päättötodistus ja ylioppilastutkinto. Koulutuksen kesto on aikaisemman tutkinnon suorittaneilla opiskelijoilla kaksi vuotta ja peruskoulupohjaisilla kolme vuotta. Yhdistelmätutkintoa (muusikko+lukio) tekevällä opintoaika voi olla neljä vuotta.

Opiskelijan suuntautumisvaihtoehdot ovat klassinen musiikki, pop-jazzmusiikki, kansanmusiikki ja musiikintekijä. Opinnot pitävät sisällään pää- ja sivuinstrumenttiopintojen lisäksi yhtye- ja orkesterisoittoa, sävellys/sovitus -opintoja sekä työssäoppimisprojekteja käytännön työtehtävissä. Konservatorio tarjoaa ainutlaatuisen tilaisuuden yhdistää opinnoissa musiikin eri tyylilajeja yhteisissä ryhmissä. Opiskelu tapahtuu luovassa, inspiroivassa ja turvallisessa oppimisympäristössä, jossa opetuksesta vastaavat kokeneet ja osaavat alan ammattilaiset.

Opetus ammatillisessa peruskoulutuksessa on opiskelijalle maksutonta. Päätoimisesti opiskelevalla on myös oikeus maksuttomaan ateriaan opiskelupäivinä. Opiskelija voi saada opintotukena opintorahaa ja valtion takaamaa opintolainaa sekä lisäksi yleistä asumistukea.

Kokkola - vireä kulttuurikaupunki!

Konservatorion lisäksi musiikin ammatillista koulutusta järjestää Kokkolassa Centria ammattikorkeakoulu. Maailmalla mainetta niittänyt Keski-Pohjanmaan kamariorkesteri majailee Kokkolassa ja varmistaa osaltaan, että kaupungissa voi nauttia korkeatasoisesta konserttitoiminnasta. Musiikin opiskelijoilla on mahdollisuus päästä harjoittelemaan yhteismusisointia huippuammattilaisten kanssa.

Merkittävä yhteistyökumppani on myös Kokkolan kaupunginteatteri, jossa opiskelijat ovat päässeet tutustumaan musiikkiteatterin maailmaan. Säännöllisesti valmistetaan jokin yhteistyöproduktio, esim. Piukat Paikat (2010), Suomi uuteen nousuun (2012), Peter Pan (2013), Kultarinta (2016) ja Nunnia ja konnia (2019).

Lisäksi yhteistyötä tehdään usean organisaation ja työssäoppimispaikan kanssa, mm: Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymä, seurakunnat, Kilta Bar, Corner’s Pub, West Coast Bar, Kulma-kahvila, Sokos Hotel Kaarle, Kokkolan Talviharmonikka, Kaustisen kansantaiteenkeskus, Pietarsaari Sinfonietta.

 

Konservatorio järjestää yhteistyössä Centria AMK:n kanssa orkesteri- ja kamarimusiikkikoulutusta. Ohjaajina toimivat Kreeta-Maria Kentala ja Juho Alakärppä apunaan muita ammattimuusikoita.

Esimerkki kamarimusiikkikonsertista 27.1.2021. Felix Mendelssohn (1809-1847): Jousioktetto Es-duuri op. 20, I Allegro moderato ma con fuoco.
Soittajina: Kreeta-Maria Kentala, Teresa Innanen, Onni Koivisto sekä Elina Grekula, viulu. Hanna Pakkala ja Henna Pakkala, alttoviulu. Joanna Hanhikoski ja Mikko Leppikangas, sello.