Hakuopas

Musiikin perusopetuksen hakuopas 

Haku on avoinna 2.-25.5.2022. 
Haku tapahtuu osoitteessa kpkonsa.eepos.fi.

SINÄKIN VOIT OLLA KONSALAINEN!

Keski-Pohjanmaan konservatorio tarjoaa opetusta lukuisissa klassisen musiikin, kansanmusiikin ja rytmimusiikin instrumenteissa. Tavoitteellisesti etenevää opetusta annetaan yksilöopetuksena ammattitaitoisten opettajien ohjauksessa. Jo harrastuksen alkuvaiheessa tutustut uusiin kavereihin ja saat tehdä musiikkia yhdessä orkestereissa, kuoroissa tai yhtyeissä. Opintojen aikana pääset myös tutustumaan musiikin hahmotusaineisiin, säveltämiseen ja improvisointiin.

Musiikkipolkusi alussa sinun ei tarvitse osata soittaa tai laulaa - tärkeintä on kiinnostus ja oma innostuneisuus!

Tervetuloa elämänmittaiselle matkalle musiikin kiehtovaan maailmaan!

 

Tapaamisia, joissa saat lisätietoja konsan soittimista ja oppilaaksi pääsemisestä 2022

SOITINPOLKU konservatoriolla (Pitkänsillankatu 16) lauantaina 14.5 klo 10.30-13.00. Tule kokeilemaan soittimia ja löydä omasi!

Maakuntien toimipisteiden uusien oppilaiden soitinsoveltuvuuspäivä. Mahdollisuus tutustua konservatoriolla opetettaviin soittimiin ja valita oma soitin. Ilmoittaudu etukäteen 2. -25.5. kpkonsa.eepos.fi

KANNUS ma 30.5. klo 16–18 TAKALON KOULU
TOHOLAMPI ma 30.5. klo 16–18 KUNNANTALO
KAUSTINEN ma 30.5. klo 16–18 YLÄKOULUN MUSIIKKILUOKKA 

Yleistä kpkonsasta 

Keski-Pohjanmaan Konservatorio on yksi maamme suurimmista musiikin perusopetusta antavista musiikkioppilaitoksista. Kokkolan kaupungin, konservatorion jäsenkunnan (Evijärvi, Kaustinen, Kruunupyy, Toholampi, Veteli) tai sopimuskunnan (Halsua, Lestijärvi, Perho) asukkaana sinulla on mahdollisuus hakeutua taiteen perusopetuksen musiikin laajan oppimäärän opetukseen

Keski-Pohjanmaan konservatorion perusopetuksen laajassa oppimäärässä on mahdollista pyrkiä klassisen musiikin, kansanmusiikin tai rytmimusiikin osastoille. Klassiseen musiikkiin pyrkivällä on mahdollisuus toivoa soittimekseen perinteinen orkesterisoitin (viulu, trumpetti, huilu, lyömäsoittimet jne.), piano, kitara, harmonikka tai laulu. Rytmimusiikin soitinvalikoimasta löytyy esim. sähkökitara, sähköbasso, rummut, kosketinsoittimet ja laulu. Kansanmusiikkia on mahdollista opiskella esim. viululla, harmonikalla, kitaralla ja kanteleella.

Alle kouluikäisten muskaritoiminnasta voit lukea muskarin omalla sivulla >>

Näin haet konsan oppilaaksi

Konsalle voi hakeutua oppilaaksi keväällä järjestettävän haun kautta. Haku on avoinna 2.-25.5.2022. Haku tapahtuu osoitteessa kpkonsa.eepos.fi.

1. Tutustu ensin soitinesittelyvideoihin ja valitse kaksi mieluista soitinta. 
HUOM! Kevään 2022 haussa seuraaviin soittimiin EI oteta uusia oppilaita: klarinetti, rummut (rytmimusiikki).

Katso kaikki soitinesittelyvideot Youtube-soittolistoilta soitinryhmittäin:

2. HAKULOMAKE: Haku tapahtuu osoitteessa kpkonsa.eepos.fiValitse lomake sen mukaan, haetko 1. hakutoiveena soitinsoveltuvuustestattavaan soittimeen vai soittimeen mihin valitaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Maakunnan toimipisteisiin ilmoittautuvat käyttävät omaa lomakettaan. 

3. SOITINSOVELTUVUUSTESTIT: Soitinsoveltuvuustestit 1. hakutoiveen instrumenttiin järjestetään konservatoriolla. Valitset itsellesi sopivan ajan ilmoittautumisen yhteydessä. HUOM! Keväällä 2022 seuraaviin soittimiin otetaan uudet oppilaat ilmoittautumisjärjestyksessä: vaskipuhaltimet, harmonikka, melodiabassoharmonikka, laulu (rytmimusiikki), lyömäsoittimet (klassinen musiikki). Ilmoittautuminen ei vielä takaa oppilaspaikkaa, paikat täytetään resurssien mahdollistamissa puitteissa.

4. TULOKSET: Tieto oppilasvalinnoista tulee sähköpostitse kesäkuun aikana.

 

Soitinvalikoima maakunnan toimipisteissä

Kannus: piano, viulu, sello ja huilu

Toholampi : huilu, klarinetti, käyrätorvi, trumpetti, pasuuna, baritonitorvi, tuuba, piano

Kaustinen: viulu, alttoviulu, sello, kontrabasso, harmonikka, kitara, piano, laulu, oboe, trumpetti, käyrätorvi, baritonitorvi, tuuba. 
Rytmimusiikkisoittimista: kosketinsoittimet, sähkökitara, sähköbasso, rummut ja trumpetti.
Kansanmusiikkisoittimista: viulu, basso ja harmonikka. 

Evijärvi: piano

Kruunupyy: viulu ja alttoviulu 

Veteli: viulu, alttoviulu, oboe ja piano

Halsua: piano

Perho: viulu ja alttoviulu