Jousisoittimet

Tutustu erilaisiin soittimiin!

Näitä soittimia voit opetella soittamaan Keski-Pohjanmaan konservatoriossa! Ennen hakemuslomakkeen täyttämistä valitse kaksi soitinta. Katso mahdollisimman monta soitinesittelyvideota niin löydät kyllä mieluisan soittimen valikoimasta. Älä epäröi tarttua vähän harvinaisempaankin soittimeen ;) 

 


 

Jousisoittimet

Jousisoitinperheeseen kuuluvat pienimmästä suurimpaan: viulu, alttoviulu, sello ja kontrabasso. Nämä soittimet yhdessä muodostavat jousiorkesterin, jossa kirkkaammat ja korkeammat sointivärit yhdistyvät matalampiin ja tummempiin sävyihin. Jousisoittimet sopivat monenlaisen musiikin tulkitsemiseen, ja ovat erinomaisia orkesteri-, kamarimusiikki- ja soolosoittimia. Kaikkia jousisoittimia on mahdollista harrastuksen alussa vuokrata konservatoriolta.

Viulu

Viulu on jousisoitinperheen pienin ja kirkasäänisin soitin. Viuluja on orkesterissa eniten ja sille on useimmiten kirjoitettu kauneimmat melodiat. Se onkin yksi maailman arvostetuimmista soittimista, koska sen ääni on niin ilmaisuvoimainen, kaunis ja vivahteikas! Sopiva aloitusikä on 4–9 vuotta.

Alttoviulu

Alttoviulu on viulua hieman suurempi soitin, jossa on samettisen kaunis ääni. Ääni on matalampi, pehmeämpi ja tummempi kuin viulussa. Sanotaan, että alttoviulu on "orkesterin sielu". Hyville alttoviulisteille on aina kysyntää! Sopiva aloitusikä on 4–9 vuotta.

Sello

Sello on viulua ja alttoviulua suurempi jousisoitin, jota soitetaan istualtaan. Sellon ääni on jousisoittimista toiseksi matalin. Ääniala on laaja, aina matalista bassoäänistä korkeisiin viuluääniin asti. Sello hurmaa lumoavan lempeällä ja lämpimällä soinnillaan! Sopiva aloitusikä on 5–9 vuotta.

Kontrabasso

Kontrabasso on jousisoittimista suurin ja sillä on orkesterissa matalin sointi. Ääni on muhkea ja luo musiikkiin sykkeen. Kontrabasso on tärkeä soitin orkestereissa ja erilaisissa yhtyeissä, joten bassonsoittajille riittää aina kysyn­tää ja soittokavereita! Soittimia on konservatoriolla, joten soittotunnille tuleminen ei vaadi soittimen kuljettamista. Soiton voi aloittaa vaikkapa jo 6-vuotiaana, mutta myöhemminkin ehtii.