Kosketin-, näppäily- ja lyömäsoittimet

Tutustu erilaisiin soittimiin!

Näitä soittimia voit opetella soittamaan Keski-Pohjanmaan konservatoriossa! Ennen hakemuslomakkeen täyttämistä valitse kaksi soitinta. Katso mahdollisimman monta soitinesittelyvideota niin löydät kyllä mieluisan soittimen valikoimasta. Älä epäröi tarttua vähän harvinaisempaankin soittimeen ;) 


 

Kosketin-, näppäily ja lyömäsoittimet sekä laulu

 

Piano

Pianonsoiton voi aloittaa jo 5-vuotiaana. Piano on mainio soolosoitin, mutta sen kanssa pääsee myös paljon musisoimaan muiden kanssa, muun muassa kamarimusiikin ja pianoduon merkeissä.

Urut

Kitara

Kitaransoiton voi aloittaa 6-vuotiaana. Akustinen kitara on soitin, jolla voi soittaa monipuolista musiikkia aina kevyestä klassiseen.

Harmonikka

Harmonikansoiton voi aloittaa jo 5-vuotiaana. Harmonikka on soittimena erittäin monipuolinen ja ketterä. Harmonikka on myös erinomainen säestyssoitin; bassopuolelta löytyvillä sointubassoilla voi säestää diskantin melodiaa. Harmonikka on kuin orkesteri yhdessä soittimessa. Harmonikalla voi soittaa hyvin erilaisia musiikkityylejä aina polkasta poppiin. Junioriharmonikat- orkesteriin pääsee heti alusta alkaen mukaan ja tutustuu myös samalla muihin harmonikansoittajiin. Aloittaville harmonikansoittajille on tarjolla useita vuokrasoittimia, joilla voi helposti lähteä liikkeelle soittoharrastuksessa.

Melodiabassoharmonikka

K-P konservatoriossa melodiabassoharmonikan suositusikä soiton aloittamiseen on 3–12 vuotiaana. Pienimmät melodiabassoharmonikat on tarkoitettu 3-5 vuotiaille ja sopivan kokoisia soittimia löytyy kaiken ikäisille soittajille. Isommissa melodiabassoharmonikoissa on myöskin mukana standardibasso. Täysikokoisen melodiabassoharmonikan ääniala on 7 oktaavia. Monipuolisuudessaan tämä soitin mahdollistaa kaikenlaisen musiikin soittamisen tai halutessaan voi keskittyä vaikka pelkästään klassiseen musiikkiin! Tai sitten voi vaikka opetella suosikkipelinsä musiikit! Halutessaan melodiabassoharmonikan soittajat pääsevät myös soittamaan harmonikkaorkesterissa tai pienryhmässä.

Solistinen Laulu

Solistisen laulun opinnot voit aloittaa n. 13-vuotiaana. Tunneilla tutustut laulumusiikin maailmaan monipuolisesti. Pääset myös laulamaan yhdessä toisten kanssa.

Lyömäsoittimet

Sopiva aloitusikä on 7 vuotta. Pikkurummulla aloitetaan ja heti kun perusrytmit ovat hallussa aloitetaan myös marimban tai xylofonin soitto. Seuraavaksi mukaan tulevat patarummut ja rummusto. Yhtyeisiin ja orkesteriin pääset soittamaan heti kun soitto ja nuotinluku alkavat sujua.