Klassinen musiikki
Klassisen musiikin puolelle otetaan ns. valmentavaan opetukseen (valmennusryhmät) muutamia oppilaita vuosittain musiikin perustason pääsykokeiden kautta.
Kansanmusiikki
Kansanmusiikkipaja on ryhmäopetusta noin kuudelle oppilaalle, jotka ovat iältään 7-10 -vuotiaita. Pajaopetuksen kesto on yksi lukuvuosi. Kansanmusiikkipaja on musiikin maailmaan valmentavaa opetusta, jonka aikana tutustutaan seuraaviin kansanmusiikissa käytettyihin instrumentteihin: harmoni, kantele, nokkahuilu, viulu, kitara sekä haitari (vähäriviset ja 5-rivinen). Mahdollisuuksien mukaan soitetaan myös pitkähuilua, munniharppua, jouhikkoa ja kontrabassoa sekä erilaisia lyömäsoittimia.
Soiton lisäksi kansanmusiikkipajan opintosisältöihin kuuluu laulu, tanssi, improvisaatio ja musiikin kuuntelu. Laulaen opetellaan paitsi eri tyylisiä kansanomaisia lauluja, myös soitettavia sävelmiä. Tanssia käytetään apukeinona niin ryhmän tutustumisvaiheessa, ilmaisumuotona kuin kansantanssien opetteluun (huutokatrillia, Tanhuvakan materiaalia). Improvisointi pitää sisällään soittimilla leikittelyä, soolo -tuttisoittoa ja yhteisten äänimaisemien luomista. Musiikkia kuunnellaan äänitteiden lisäksi käymällä konsertissa.