Ajankohtaista

Koronan turvaohjeistus

Opetushallituksen koronaohjeet

Voit tutustua opetushallituksen ajantasaiseen koronaohjeistukseen oph.fi/korona sivulla.

Soiten koronainfo

Seuraa Keski-Pohjanmaan alueen ajantasaisia ohjeita SOITEn koronasivuilta

Konservatorion korona-info 24.8.2021

Keski-Pohjanmaan Konservatorion toiminta jatkuu lähiopetuksena. Epidemiatilanteen edellyttäessä muunlaisia opetusjärjestelyitä, informoimme oppilaita huoltajineen sähköpostitse ja verkkosivuillamme.

Korostamme erityisesti vahvaa maskisuositusta ja turvaväleistä huolehtimista kaikissa toiminnoissamme.
Mikäli tilanne muuttuu, tiedotamme siitä välittömästi.

PIDETÄÄN YHDESSÄ KONSERVATORIO TURVALLISENA

 • Konservatorioon ei tulla, mikäli oppilaalla tai häntä oppilaitokseen tuovalla aikuisella on pieniäkään hengitystietulehduksen tai muita sairauteen viittaavia oireita (nuha, yskä, kurkkukipu, kuume, hengenahdistus, lihassärky, vatsakipu, päänsärky) tai jos on karanteenissa.
 • Kädet pestään huolellisesti saippualla ja vedellä tai desinfioidaan heti konservatorioon saavuttua sekä ennen yhteiskäytössä olevien soittimien / laitteiden käyttöä.
 • Konservatoriossa liikuttaessa ja oppitunneilla vältetään turhia lähikontakteja ja noudatetaan turvavälejä aina kun se suinkin on mahdollista.
 • Kaikki 12-vuotta täyttäneet käyttävät konservatoriossa ollessaan kasvosuojainta.
 • Oppilaiden saattajat odottavat tarvittaessa oppitunnin päättymistä konservatorion ulkopuolella. Tarvittaessa opettaja hakee oppilaan aulasta oppitunnin alkaessa ja tuo takaisin oppitunnin päätyttyä. Nuorimpien uusien oppilaiden huoltajat voivat opettajan kanssa asiasta sovittuaan olla opintojen alkaessa mukana oppitunnilla.
 • Oppitunnille saavutaan vasta tunnin alkaessa. Opettaja pyytää oppilaan luokkaan, kun edellinen oppilas on poistunut.

OPPITUNNEILLA

 • Oppilaat käyttävät ensisijaisesti omia soittimiaan (poikkeuksena suurikokoiset soittimet). Mikäli oppilas käyttää konservatorion soitinta, jota pidetään kasvojen lähellä (esim. harppu tai kontrabasso), suositellaan kasvosuojaimen käyttöä hyvän käsihygienian lisäksi.
 • Oppilaat käyttävät omia nuottejaan sekä muita työvälineitä (esim. kynät, kumit ym.).
 • Oppitunti voidaan antaa etäopetuksena varsinaisen oppitunnin ajankohtana, siinä tapauksessa, että oppilas on karanteenissa tai ei sairauteen viittaavien oireiden vuoksi voi tulla konservatorioon, mutta ei ole niin sairas, ettei pysty ottamaan opetusta vastaan (asiasta on sovittava opettajan kanssa hyvissä ajoin).
 • Jos oppilaalla on perussairaus joka lääkärin toteamana altistaa vakavalle koronavirustaudille, sovitaan erityisistä opetusjärjestelyistä rehtorin ja opettajan kanssa.
 • Jos oppilas sairastuu oppitunnin aikana, oireinen oppilas siirretään välittömästi erilliseen tilaan odottamaan aikuisen valvonnassa ja otetaan yhteyttä oppilaan huoltajaan.