Ajankohtaista

Koronan turvaohjeistus

Opetushallituksen korona-ohjeet

Voit tutustua opetushallituksen ajantasaiseen korona-ohjeistukseen oph.fi/korona sivulla.

Soiten korona-info

Seuraa Keski-Pohjanmaan alueen ajantasaisia ohjeita SOITEn koronasivuilta

 

KONSERVATORION UUDET KORONAOHJEISTUKSET 19.5. – 1.6.2021

Keski-Pohjanmaa on siirtynyt koronavirusepidemian leviämisvaiheeseen 16.5.2021. Alueellinen COVID-19-viranomaistyöryhmä on edelleen tänään 18.5. tiukentanut kokoontumisrajoituksia, jotka astuvat voimaan ke 19.5. https://korona.soite.fi/kokoontumissuosituksia-tiukennetaan-soiten-alueella/ 

Viranomaisryhmä tiukensi alueellisia kokoontumissuosituksia: sisätiloissa 6 henkilöä ja ulkotiloissa 10 henkilöä.

Taito 6/10 suoritukset voimme edelleen järjestää max 6 hengen kokoontumisrajoissa.

Perusopetuksen päätöskonsertin toteutus ma 24.5.klo 18.00
o ei fyysistä kokoontumista, konsertti striimataan
o konsertti koostetaan lv 20-21 tallenteista
o todistusten ja stipendien saajien nimet julkistetaan tilaisuudessa ja postitetaan saajille
o illallinen Mustakarilla on peruttu

Petun päätöskonsertti ja valmistuvien opiskelijoiden todistusten jako
o Päätöskonserttia ei pidetä
o Valmistuvien petu-opiskelijoiden todistusten jako porrastetusti ti 25.5. klo 16.00 alkaen (aikataulusta tiedotetaan vallitsevien kokoontumisrajoitusten puitteissa)

Perusopetuksen valintakokeet 26. -28.5. siirtyvät syksyyn. Uudet aikataulut ilmoitetaan myöhemmin.

 

KONSERVATORION UUDET KORONAOHJEISTUKSET 17. – 1.6.2021

Keski-Pohjanmaa on siirtynyt koronavirusepidemian leviämisvaiheeseen 16.5.2021. Alueellinen COVID-19-viranomaistyöryhmä kokoontuu seuraavan kerran tiistaina 18.5.2021, jolloin tarkastellaan laajemmin alueellisia leviämisvaiheen suosituksia.
https://korona.soite.fi/suositukset/ 


Konservatorion osalta tiukennukset tarkoittavat seuraavaa:
(tilanne elää päivittäin, seuraa tiedotusta)

Taiteen perusopetus 17.5. – 1.6.2021

 • Musiikin yksityisopetus toteutetaan etäopetuksena ke 13.5. lukien
 • Tanssin opetus keskeytetään. Opettajat ovat yhteydessä omiin opetusryhmiinsä.
 • Opettajat tiedottavat omia oppilaita/ryhmiä
 • Musiikin hahmotusaineiden opetus, yhtyetoiminta, kuorot ja orkesterit keskeytetään
 • Musiikin varhaiskasvatus; ei normaaleja tunteja, opettajat tiedottavat ryhmiä
 • konsertteja ja esityksiä ei järjestetä
 • kollegion kokoukset etäyhteydellä
 • Huolellinen kasvomaskin käyttö, 2 metrin turvavälit ja käsihygienia seuraavissa ehdottoman tärkeää:
  • Taitosuoritukset ja mahdolliset hahmotusaineiden tentit toteutetaan max 10 hlön kokoontumisrajoituksin
  • Taito 1 – 10 säestysharjoitus (opettaja/oppilas/säestäjä) on mahdollista ennen Taito-suoritusta
 • Perusopetuksen päätöskonsertin toteutus ma 24.5. klo 18.00
  • ei fyysistä kokoontumista, konsertti striimataan
  • konsertti koostetaan lv 20-21 tallenteista
  • todistusten ja stipendien saajien nimet julkistetaan tilaisuudessa ja postitetaan saajille
 • Perusopetuksen valintakokeet 26. -28.5. siirtyvät syksyyn (tarkempi aikataulu ilmoitetaan myöhemmin)

2. asteen opetus 13.5. – 1.6.2021

 • Näyttöihin liittyvät aivan välttämättömät opetukset lähiopetuksena.
 • Kaikki muu opetus etänä.
 • Turvavälit ja maskin käyttö huomioitava kaikissa toiminnoissa.
 • Bändiopetus siirretään orkestereilta vapautuviin saleihin.
 • Vähäistenkin oireiden ilmetessä jäädään kotiin.
 • Näytöt toteutetaan max 10 hlön kokoontumisrajoituksin
 • mahdolliset teoriatentit max 10 hlön kokoontumisrajoituksin
 • Päätöskonsertti ja valmistuvien opiskelijoiden todistusten jako
  • Päätöskonserttia ei pidetä
  • Valmistuvien petu-opiskelijoiden todistusten jako porrastetusti ti 25.5. klo 16.00 alkaen (aikataulusta tiedotetaan vallitsevien kokoontumisrajoitusten puitteissa)

Heikki Aho, rehtori

Pasi Ojala, apulaisrehtori 

 

KÄYTÄNNÖN TIETOA OPETTAJILLE 2020-2021 (KORONAOHJEISTUS)

Jokainen opettaja tiedottaa omia oppilaitaan alla olevista käytänteistä
1. Kouluun ei saa tulla sairaana
Koronavirus aiheuttaa hengitystieinfektion, jonka oireita voivat olla mm. yskä, kurkkukipu, kuume, hengenahdistus, lihaskivut, vatsaoireet ja päänsärky (https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/taudit-ja-torjunta/taudit-ja-taudinaiheuttajat-a-o/koronavirus-covid-19). Kenenkään lapsen tai aikuisen ei pidä tulla kouluun jos hänellä on mitään sairastumiseen viittaavia oireita. Jos lapsi sairastuu päivän aikana, oireinen lapsi jää opetustilaan odottamaan vanhempaa aikuisen valvonnassa. Aikuinen välttää lähikontaktia sairastuneeseen säilyttäen riittävän etäisyyden. Oireisten tulee olla yhteydessä omalle terveysasemalleen ja hakeutua sieltä saatujen ohjeiden mukaisesti koronavirustestiin. Opetustilaa käyttänyt opettaja merkitsee tilan käyttökieltoon ja ilmoittaa asiasta vahtimestarille. Opetustila on uudelleen käytettävissä vasta desinfioinnin puhdistuksen jälkeen.
2. Riskiryhmään kuuluvat
Hoitava lääkäri arvioi voiko lapsi, jolla tai jonka perheenjäsenellä on vaikea perussairaus tai joka tarvitsee säännöllistä puolustuskykyä lamaavaa lääkitystä, palata kouluun tai varhaiskasvatukseen. Vaikean koronavirustaudin riskiryhmään kuuluvat ne lapset, joiden perussairaus muutenkin aiheuttaa suurentuneen riskin vakaville infektioille. Kouluissa tai varhaiskasvatuksessa työskentelevien osalta toimenpiteet perustuvat työnantajan tekemään riskinarvioon. Työterveyshuolto tukee työnantajaa riskinarviossa.
3. Tarpeettomia fyysisiä kontakteja tulee välttää
Koronavirus tarttuu ensisijaisesti pisaratartuntana (https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/taudit-ja-torjunta/taudit-ja-taudinaiheuttajat-a-o/koronavirus-covid-19). Koulussa ja varhaiskasvatuksessa vältetään tilanteita, joissa ollaan suorassa kosketuksessa muiden kanssa. Kunnan sivistystoimi ja kunnan tartuntataudeista vastaava yksikkö ohjeistavat tarvittaessa tarkemmin käytännön toimenpiteissä.

 • Isoja yhteistilaisuuksia ei järjestetä.
 • Muiden kuin lasten sekä konsan henkilökunnan oleskelua koulun alueella vältetään.
 • Hygienian tehostamisesta huolimatta on tärkeää huolehtia, että lapsi saa tarvitsemansa aikuisen läheisyyden, turvan ja vuorovaikutuksen mahdollisimman samalla tavalla kuin ennenkin.
 • Kukin kulkee opetustilaansa lyhintä mahdollista reittiä
 • Kullekin opetustilalle on määritelty enimmäishenkilömäärä

4. Hyvä käsi- ja yskimishygienia estää tartuntoja
Koronavirus tarttuu ensisijaisesti pisaratartuntana (https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/taudit-ja-torjunta/taudit-ja-taudinaiheuttajat-a-o/koronavirus-covid-19). Oikein toteutettu yskimis- ja käsihygienia estää tartuntoja.

 • Sekä lapset että opettajat pesevät kätensä aina tullessaan kouluun sekä ennen kotiinlähtöä. Lisäksi kädet pestään aina aivastamisen tai yskimisen jälkeen, tai kun kädet ovat näkyvästi likaiset. Kädet kuivataan kertakäyttöisiin paperisiin käsipyyhkeisiin.
 • Jos käsienpesumahdollisuutta ei ole, käytetään käsihuuhdetta. Käsihuuhdetta on saatavilla konsan auloissa ja käytävillä. Lasten käsihuuhteen käyttö tapahtuu aikuisen valvonnassa.
 • Aivastamisen tai yskimisen yhteydessä suun eteen laitetaan kertakäyttönenäliina, joka heitetään heti käytön jälkeen pois. Jos nenäliinaa ei ole saatavilla, suojataan suu kyynärtaipeella. Kädet pestään tai desinfioidaan tämän jälkeen.

5. Siivous
Koronavirus tarttuu ensisijaisesti pisaratartuntana, kun sairastunut yskii tai aivastaa. On mahdollista, että virus tarttuu myös kosketuksen kautta. Koronavirukset eivät säily pitkiä aikoja ilmassa tai pinnoilla vaihtelevissa lämpötiloissa. Tavaroiden välityksellä tapahtuvia tartuntoja ei ole todettu. Siivouksessa käytetään heikosti emäksistä yleispuhdistusainetta. Saniteettitiloissa voi siivousta tehostaa käyttämällä desinfiointiainetta. Noudatetaan Työterveyslaitoksen siivousohjeita.

 • Yhteiskäytössä olevien soitinten, näppäimistöjen, tablettien ym. käyttöä vältetään tai ne puhdistetaan aina käyttäjien välillä (pianon koskettimet).
 • Pyyhitään kosketuspinnat, kuten ovenkahvat, käsinojat, pulpetit ja pöydät, valokatkaisijat ja hanat vähintään päivittäin, mielellään kahdesti päivässä.

6. Jos konsalla todetaan koronavirustartunta
Tartuntaketjujen selvitystyö kuuluu kunnan tai sairaanhoitopiirin tartuntataudeista vastaavalle lääkärille. Soiten koronneuvonnan puhelinro 06 828 7499. Jos koronavirustartunta todetaan jollakulla koulussa, selvitetään onko tapahtunut altistumista, ja altistuneet pitää jäljittää ja asettaa karanteeniin 14 vuorokaudeksi.
Koronavirustartunnan saaneen on oltava pois vähintään 14 vuorokauden ajan oireiden alkamisesta ja niin, että hän on ollut vähintään kaksi vuorokautta oireeton ennen kun palaa kouluun.

Lisää tietoa ja ohjeistusta löydät OPH:n sivuilta osoitteesta www.oph.fi -> kohdasta Pikalinkkejä -> Opetustoimi, kansainväliset ohjelmat ja koronavirus –koontisivu -> kohdasta Uusimpia ohjeistuksia -> Ammatillisen koulutuksen järjestäminen 1.7.2020 sekä -> Taiteen perusopetuksen järjestäminen 1.8.2020 alkaen.