Ajankohtaista

Nuori sielu avoimena

Kokkola 400 -juhlavuoden tilausteoksen ”Nuori sielu avoimena” ensimmäinen osa julkaistaan musiikkivideona Lapsen oikeuksien päivänä perjantaina 20.11. klo 9.00. Videon julkaisu Keski-Pohjanmaan konservatorion youtube-kanavalla on osa Loistavaa! -lasten ja nuorten kulttuuriviikon ohjelmaa.

Kokkolan kaupungin ja konservatorion tilaaman teoksen on säveltänyt Mikko Pellinen ja sanoittanut Heidi Maria Paalanen. Musiikkivideon ohjaa Ulla Nikula. Lapsikuorolle ja orkesterille sävelletyssä teoksessa ovat mukana Mäntykankaan koulun musiikkiluokat 4-6, lapsikuoro Sävelsäkki sekä Kokkolan Nuorisokuoro. Orkesteriosuuksista vastaa konservatorion opettajista ja opiskelijoista koostuva orkesteri.

Teos on saanut inspiraationsa samannimisestä Pekka Jylhän suunnittelemasta J.V. Snellmannin patsaasta joka sijaitsee Kokkolassa Kaarlelankadulla. Kivi jolle patsas on sijoitettu oli aikoinaan yksi J.V. Snellmannin lempileikkipaikoista. Uudessa teoksessa tuo ”poika kivellä” on symbolisesti kuin kuka tahansa meistä kaupunkilaisista. Leikillisyys, luonto ja juurien arvostus kuuluvat neliosaisessa teoksessa kautta linjan. Teoksessa pohditaan mistä kokkolalaiset on tehty ja mistä me saamme juurivoimamme jolla ponnistamme elämään. Teoksessa kuuluu merenmuokkaama rantaviivamme sekä tyrskyt jotka siihen lyövät. Teos on lahja Kokkolalle, kaupungille jossa on jotain sellaista joka kaivertuu sydämeen niinkuin aalto kallioon, eikä koskaan unohdu.

Keski-Pohjanmaan konservatorion youtube-kanava
https://www.youtube.com/user/kpkonsa/

Lue lehdistötiedote (PDF-tiedosto)

Kuvat