Ajankohtaista

Tiedote: Konservatorion korona-altistus

TIEDOTE
   
Keski-Pohjanmaan konservatoriolla on tapahtunut korona-altistus ke 23.9. yhdessä musiikin ryhmäopetuksessa ja yksityistunnilla.
Altistuneet 9 oppilasta  ja 2 opettajaa on testattu ja asetettu karanteeniin. Saadut testitulokset ovat olleet negatiivisia.
Liitteenä Soiten tiedote.
   
Konservatorio suhtautuu tilanteeseen vakavasti ja on varautunut mahdolliseen pandemiatilanteen etenemiseen henkilökunnan ja oppilaiden ohjeistuksella, turvaetäisyyksillä ja siivouksen tehostamisella. Käsidesiä on saatavilla aulatiloissa, käytävillä ja luokissa.
Suunniteltu viikon 41 työpajaviikko on peruttu, ml. to 8.10. konsertti Snellman-salissa.
   
Opetus jatkuu normaalisti ja noudatamme viranomaisten ohjeita ja määräyksiä. Opettajillamme on valmius tarvittaessa opettaa oppilaita myös etäyhteydellä.
Lisätietoja:
 https://korona.soite.fi 
 https://tietosuoja.fi/koronavirus 
 https://www.kpkonsa.fi/tapahtuma/koronan-turvaohjeistus/2032

   
Kokkolassa 29.9.2020
   
   
Heikki Aho          Pasi Ojala
rehtori             apulaisrehtori
   
   
   
Tiedote 29.9.2020
Kokkolassa aiemmin todettuun koronavirustartuntaan liittyy myös altistuminen harrastustoiminnassa
Kokkolassa viikonloppuna todettuun koronavirustartuntaan liittyy altistuminen myös kahdessa harrastepiirissä. Altistuneita on kummassakin n. kymmenen henkilöä.
Altistuneet on tavoitettu ja ohjattu testaukseen sekä karanteeniin. Näiden testien tulokset eivät ole vielä valmistuneet.
Testitulokset kaikista paitsi yhdestä Chydeniuksen koulun oppilaasta ja opettajasta on saatu ja ne ovat olleet negatiivisia. Testaamattoman henkilön kotipaikka on toisen sairaanhoitopiirin alueella ja asiaa hoidetaan siellä.
Kuluneen kahden viikon aikana Soiten alueella on todettu yhteensä seitsemän koronavirustartuntaa. Yhteensä Keski-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin alueella on nyt todettu 47 koronavirustartuntaa.
Testaukseen tulee hakeutua lievissäkin oireissa
Jos sinulla on lieviäkään koronavirukseen viittaavia oireita, pysy kotona ja ota meihin yhteyttä! Soita koronaneuvontanumeroon 06 828 7499 ja Soiten ammattilainen arvioi hoidontarpeesi. Tarvittaessa kutsumme sinut vastaanotolle ja koronavirustestaukseen.
   
Lisätietoja antaa:
infektioylilääkäri Marko Rahkonen
puh. 040 653 4474
marko.rahkonen@soite.fi