4Vuodenaikaa

KONSA TANSSII JA SOI

Keski-Pohjanmaan konservatorion alkusyksy huipentuu ennen syyslomaa yhteiseen juhlaviikkoon 11.-15.10.
Festivaaliviikon jokaisena iltana konservatorion salin lavalle nousee orkestereita, pienyhtyeitä, bändejä, solisteja ja tanssijoita. Koronaturvallisuuden takia konsertit ovat avoimia tällä kertaa oppilaille, mutta muu yleisö pääsee nauttimaan kaikista tapahtumista suoran nettistriimin välityksellä kpkonsa Youtube-kanavalta.

Apulaisrehtori Pasi Ojala konservatoriolta kertoo: ”Yhteisöllisyys on tärkeää etenkin tällaisena pitkittyneenä poikkeusaikana ja toivomme täällä konservatoriolla tällä yhteisellä festivaalilla vahvistavamme saman tavoitteellisen harrastuksen parissa olevien oppilaiden yhteenkuuluvuuden tunnetta. Pidämme myös tärkeänä sitä, että pitkästä aikaa lapset ja nuoret pääsevät ihan oikeaan konserttiin, jossa opitaan paitsi kuuntelua myös muuta konserttikäyttäytymistä.

”4 vuodenaikaa” rytmittää konservatorion alkanutta lukuvuotta, joka on jaettu 4 periodiin, joilla kaikilla on jokin yhteinen teema. Yhteisöllisyys ja yhdessä tekeminen ovat keskiössä. Kulloisenkin teeman ympärille suunnitellaan yhdessä konserttikokonaisuuksia, vierailuja ja työpajoja. Konsa Tanssii ja soi periodin jälkeen katseet suunnataan kohti joulua Soiva Joulutalo-teemalla, josta tiedotamme myöhemmin lisää.”

Viikko alkaa maanantaina konservatorion perusopetuksen nuorimpien oppilaiden orkestereiden sekä kuorojen yhteisellä konsertilla. Ohjelmassa mm. ajankohtainen Ilmava-teos. Tiistaina lavalla loistavat klassisen osaston pisimmällä olevien soittajien orkesterit solisteineen, jotka tulkitsevat musiikkia aina Haydnin pianokonsertosta Abbaan.

Keskiviikkona juhlitaan kahden konsertin verran, kun ensin Kokkolaan saapuvat konservatorion maakuntatoimipisteiden vierailevat tähdet. Ilta päättyy pianistien ja laulajien konserttiin. Torstaina lavalle pyörähtävät tanssiosaston oppilaat, jotka pääsevät tanssimaan elävän musiikin säestyksellä. Juhlaviikko päättyy perjantaina rytmimusiikin bändien sekä Kansanmusiikkiorkesterin ja Biggiz-nuorisobigbandin konserttiin.
Tarkemmat ohjelmatiedot löytyvät konservatorion nettisivuilta. 

 

Maanantaina 11.10. klo 18.00
Kitarayhtye, joht. Kimmo Vuolteenaho
Juniorijouset, joht. Kristine Hänninen
Sävelsäkki, joht. Vuokko Korva
Nuorisokuoro, joht. Katriina Mathlin
Junioriharmonikat, joht. Raimo Vertainen
Kokkolan Nuorisosoittokunta:
D-puut, joht. Minna Porthen
D-vasket, joht. Hanna Patana
C-orkesteri, joht. Minna Porthen ja Sami Ihajoki

Tiistaina 12.10. klo 18.00
Jousiorkesteri, joht. Anna Koivisto
Kamarijouset, sol. Aino Vuolle, piano, joht. Andrei Sytchak
Nuorisokuoro, joht. Katriina Mathlin
Kokkolan Nuorisosoittokunta:
B-orkesteri, joht. Annika Harvala
A-orkesteri, joht. Pasi Ojala

Keskiviikkona 13.10.
klo 18.00 Maakuntien oppilaiden konsertti
klo 19.00 Pianistit ja laulajat

Torstaina 14.10. klo 18.00
Tanssinäytös

Perjantaina 15.10. klo 18.00
Kamuorkesteri
Rytmimusiikin perusopetuksen yhtyeet
Nuorisobigband Biggiz, joht. Esa Klapuri