4Vuodenaikaa

Konservatorio keväisissä juhlatunnelmissa lukuvuotta rytmittävän 4 vuodenaikaa -tapahtuman aikana! Kevätkarnevaali -viikolla konservatorion oppilaiden ahkeroinnin tuloksia pääsee ihailemaan useassa konsertissa niin Kokkolassa kuin maakuntatoimipisteissä. Erityisesti isot orkesterit ovat pääosassa ennen kesälaitumille kirmaamista.

Konservatoriolla iloitaan erityisesti siitä, että pitkän, koronan varjostaman ajan jälkeen salien ovet avataan jälleen yleisölle. Musiikissa on voimaa ja valoa, nuorten esiintyjien ilo ja innostus tarttuvat kuulijaankin. Torstai-illan konsertissa Snellman-salissa on todellista yhdessä tekemisen tuntua, kun lavalle nousevat vihdoin monen peruutuksen ja lykkäämisen jälkeen kolme sinfoniaorkesteria, joissa soittaa yhteensä lähes 200 soittajaa!

Kevätkarnevaalin aikana konservatorion salin lavalla vuorottelevat kitaristit, kansanmusiikki- ja rytmimusiikin yhtyeet, harmonikkayhtyeet sekä laulajat ja pianistit. Saattaapa satunnainen kulkija kuulla myös aulamusiikkia.

Lauantaina 14.5. konservatoriolla järjestetään klo 10.30-13 avointen ovien päivä, jossa pääsee kokeilemaan eri soittimia Soitinpolulla sekä tutustumaan taloon ja opettajiin. Soitinkokeilujen avulla musiikkiharrastuksesta kiinnostuneen on helppo löytää konservatoriolla opetettavasta laajasta valikoimasta juuri itselle sopiva instrumentti ja musiikkilaji. Soitinpolun yhteydessä toteutuvat myös muskareiden Kevätkimara -konsertit.