Säännöt

“Erik Fordell Grand Prix”- kuorokilpailu 2020
Säännöt:

I Järjestäjä

Kilpailun järjestää Kuoro Kokkola 400- projekti yhteistyössä Keski-Pohjanmaan Konservatorion kanssa ja osana Kokkola 400 v-juhlavuotta.

II Kilpailun tarkoitus

Kilpailun tarkoitus on antaa suomalaisille kuoroille mahdollisuus kilpailla keskenään kuorotyypistä ja kuoron koosta riippumatta. Samalla tuodaan tietoisuuteen säveltäjä Erik Fordellin kuorosävellystuotantoa.

III Osallistuminen

Kilpailuun voivat osallistua kaikki ilman säestystä ja äänentoistoa laulavat suomalaiset kuorot, laulajien iästä tai kuoromuodosta riippumatta. Minimikoko kuorolle on 16 laulajaa.

IV Kilpailun vaiheet

Kilpailussa on yksi sarja ja se toteutetaan kahdessa erässä.

1) Kilpailuun osallistujat valitaan äänitekarsinnan perusteella.   15.3.2019 jälkeen tehty editoimaton mp3 - muotoinen äänite toimitetaan ilmoittautumisen yhteydessä 1.11.2019 mennessä. Karsintaäänitteet arvioidaan ja valinnat kilpailuun tehdään nimettöminä. Ilmoittautumisten vastaanottaja numeroi äänitteet saapumisjärjestyksessä ja välittää tuomaristolle kerralla numerotunnistein. Tekijätiedot käyvät ilmi vasta, kun valinta on valmis. Kaikille kuoroille ilmoitetaan loppukilpailuun valitut kahdeksan kuoroa 1.12.2019 mennessä.

2) Varsinainen kilpailu käydään Keski-Pohjanmaan Konservatorion isossa salissa (os. Pitkänsillankatu 16, 67100 Kokkola) lauantaina 14.3.2020 klo 11.00 - 16.00.

3) Päätöskonsertti / palkintojen jako Snellman-salissa (os. Vingenkatu 18, 67100 Kokkola) sunnuntaina 15.3. klo 14.00.

Tuomaristo nimeää päätöskonsertissa esiintyvät kuorot ja teokset. Valinnat ilmoitetaan kuoroille yhteyshenkilöille kilpailupäivänä klo 19.00 mennessä.

V Tuomaristo

Äänitekarsinnan perusteella tehtävät valinnat ja varsinaisen kilpailun arvioi nelihenkinen tuomaristo. Tuomaristoon kuuluvat: pj. Heikki Liimola,Thomas Caplin (Norja), Anneli Julen ja Kari Pappinen

VI Ilmoittautuminen

Kilpailuun ilmoittaudutaan tapahtuman www.kpkonsa.fi olevaa sähköistä ilmoittautumislomaketta käyttäen (liitteeksi äänittellä olevan ohjelmiston nuotit pdf-muodossa). Lomakkeen lisäksi lähetetään sähköpostiviesti osoitteeseen kuorokilpailu(at)kpkonsa.fi. Sen tulee sisältää seuraavat liitteet: esikarsintaäänite (mp3) sisältötietoineen, kuoron ja kuoronjohtajan esittelyteksti, kuoron valokuva ja kuitti maksetusta osallistumismaksusta. Ilmoittautumisen liitteineen on oltava perillä viimeistään 1.11.2019 mennessä.

Loppukilpailuun valitut kuorot lähettävät kilpailuohjelman alkuperäiset nuotit (5kpl/laulu) 1.2.2020 mennessä osoitteella Keski-Pohjanmaan Konservatorio, Pitkänsillankatu 16, 67100 Kokkola. Muihin, kuin suomenkielisiin lauluihin tulee liittää suomennos. Nuotit tulee postittaa tavallisena kirjeenä. Nuotit palautetaan kuoroille kilpailun jälkeen.

VII Kulut

Kilpailevat kuorot vastaavat itse kuluistaan (esim. matkat, majoitus ja ruokailut).

Kilpailun osallistumismaksu on 100e kuorolta, ja se suoritetaan tilillepanona 1.10.-1.11.2020 välisenä aikana seuraavasti:

Tilinumero:FI25 5162 0020 3149 88
Maksun saaja: Kuoro Kokkola 400-projekti
Viestiin: Fordell-kilpailu ja kuoron nimi

Ilmoittautuminen on voimassa vain, jos maksu on suoritettu eräpäivään mennessä. Peruutustapauksissa maksua ei palauteta.

VIII Kilpailun ohjelmisto

Esikarsintaäänite ja kilpailun teokset esitetään kaikki ilman säestystä. Kilpailun ohjelmisto ei saa sisältää samoja teoksia kuin esikarsintaäänite, lukuunottamatta Erik Fordellin teosta.

Esikarsintaäänite

(1.11.2019 mennessä) tulee olla äänitetty 15.3.2019 jälkeen, kesto 15 - 20 min

1. Erik Fordellin säveltämä kuoroteos

2. Yksi suomalainen kansallisromanttinen sävellys

3. Vapaavalintainen teos / teoksia

Loppukilpailu
(14.3.2020), kesto 20 min liikkumisineen

1. Yksi suomalainen kansallisromanttinen teos

2. Yksi seuraavista teoksista (nuotit löytyy www.sulasol.fi):

Erik Fordell:
Modellen - Malli (TTBB) Edition Fazer                     
Romans - Romanssi (TTBB) Edition Fazer
  
Fjäriln och rosen - Ruusu ja perhonen (SSAA) Westerlund  
Mörkret - Pimeys (SSAA) Westerlund
Du sommarvind - Sinä kesätuuli (SATB) Edition Fazer
Om hösten (SATB) Edition Fazer

3. Yksi elävän säveltäjän teos

4. Vapaavalintaisia teoksia 1 -3 kpl

Kilpailuteosten alkuperäiset nuotit (5kpl) tulee Fordellin teosta lukuun ottamatta lähettää kilpailun järjestäjälle 1.2.2020 mennessä. Nuotit palautetaan kuoroille kilpailun jälkeen.

IX Palkinnot

Kilpailun palkintona jaetaan Grand Prix 8000 euroa. Kilpailussa jaetaan Grand Prix- pääpalkinnon lisäksi myös muita palkintoja kuten  ”Kaarlen pysti” parhaasta Erik Fordellin teoksen esittämisestä ja erikoispalkinto parhaasta nykysäveltäjän teoksen esittämisestä sekä kuoronjohtajan palkinto.

Tuomaristo voi jakaa harkintansa mukaan pääpalkinnon myös muulla tavoin sekä halutessaan myös muita palkintoja esim parhaasta Erik Fordellin tai pakollisen teoksen esityksestä.

X Oikeudet taltiointiin

Kilpailutilaisuus ja päätöskonsertti ovat julkisia tilaisuuksia, joihin kuorot sitoutuvat osallistumaan. Kilpailun järjestäjällä on oikeus korvauksetta radioida, televisioida, äänittää, videokuvata ja valokuvata kaikkia esityksiä, sekä julkaista kuvia, tallenteita ja reaaliaikaista videokuvaa internetissä, sosiaalisessa mediassa ja tapahtuman markkinointimateriaaleissa

XI Muutokset

Järjestäjät pidättävät oikeudet mahdollisiin välttämättömiin muutoksiin.